Hej, här kommer segertåget!

Färjestads juniorverksamhet är just nu att likna vid ett tåg; inte ett försenat sådant, något som blivit stillastående i Hallsberg eller bistrovagnen, men fordonets lokomotiv! Vad jag vill komma fram till är att det går som på räls. J18 blev förvisso av med sin säsong i kvarten (vilket verkligen inte är fy skam!), men J20! Efter en väl genomförd grundsäsong följt av viktoria i åttondelen och jubel i kvartsfinalen står killarna nu klara för semi. Vill det sig väl tar de sig förbi den också, men om det är något den här sporten har lärt mig är det att man inte ska ropa hej. Jag tror att det gäller för puckarna att studsa rätt, för kemin och tekniken (ämnet är fortfarande ishockey, inte naturkunskap) är det inga fel på!
 
 
I matchen senast hade juniorkabyssen stöd i ryggen av bland annat Bryggeriet, vilket tycktes uppskattas av pôjkera såväl som av Bryggeriet i sig självt. Till helgen (i Södertälje, där playoffen avslutas) kommer det inte att närvara fullt lika många människor och heja på de gröna och vita eftersom A-laget möter Växjö just då, men jag kommer att bevaka det på plats!
 
När vi ändå pratar värmländsk framgång: natten till i dag blev den Färjestadfostrade backen Oscar Klefbom av med sin måloskuld i NHL. Ompalompa!
Ishockey | |
Upp