Something to celebrate.

När Mallan avverkat 18, och fyllt 19, år här på Tellus föresatte hon sig att organisera ett litet gästabud i Solgård. Ett dussin tjejer samlades hemma hos värdinnan för att plocka mat, planera perioder, kaffeeklatsch:a och häcka vid en fröjdefull paketöppning. Få var de som valde dansant fest efteråt, då de flesta av oss hade ett arbetspass uppskrivet dagen därpå. Låt mig här hälla ett bildregn från kvällen i stället för att dissekera den med ord:
 
 
Här satt vi! (Ja, "vi". Alltså; jag hade sällskap i det lilla soffhörnet, men inte just när den här bilden togs. Pratar inte om mig själv i vi-form.) Det var lite (och med "lite" menar jag fasansfullt) småkyligt (och med "småkyligt" menar jag rövkallt) att sitta ute och äta, men det var inget som en filt (en kofta, en jacka, tjocksockor och så vidare, och så vidare) inte kunde ordna. 
 
 
Och det här åt vi! (Jag ingick dock inte i vi:et i det här fallet, men det är som det är, det...) 
 
 
Födelsedagsflickan tyckte att de som bjudits skämde bort henne; jag tyckte att hon skämde bort de som bjudits.
Titta bara på vilka minimuffins hon koncentrerat sig på!
 
 
Malin och julia, Tilda och Emma och så Michaela och Julia igen.
Allmänt | | 9 kommentarer |

Kooom och köööp!

Hej, honungsbin! (Vanligtvis brukar jag inte prata med er som läser med varken sötsliskig röst eller som om ni vore myndiga sjukhuspatienter och jag huvudansvarig för barnavdelningen och vägrar att ställa om röstläget, men dagen till ära kände jag för att göra det, uppenbarligen.) Om jag tittar ut genom det som skulle kunna ses som husets ögon kan jag konstatera att molnen där ovan måste öva upp sig lite eftersom de låter koalescens tillträda och således inte orkar hålla kvar sina dropplar. MEN, nu var det ju varken snuttegullgull eller meterologi jag hade tänkt att prata om, utan Tommy's på Farstaplan, där jag numera jobbar som stand-in. Mellan tidig förmiddag och sen eftermiddag står jag i luckan och kränger korv, så har ni vägarna förbi (har ni inte det; åk en omväg) är det er skyldighet att titta in och min att bjuda på en bratwurst med boston och en Pucko på flaska. 
 
 
Anledningarna till detta icke-invecklade arbete är flera:
 
1. Tommy-mannen nämnde att han skulle komma att vara i behov av lite avlastning i sommar och när jag hörde det var jag inte sen med att erbjuda mig. (Tommy är likt min far avdankad boxare; lägg ihop ett plus ett och ja, de känner varandra. Antagligen hade jag inte blivit varse att Tompa var in need of help om det inte varit för hans och pappas samtal, då jag inte brukar fråga korvgubbar om de är i behov av assistans.)
 
2. Jag får mina dagar att gå utan att behöva tänka något vidare värst, och att jag skulle må bra av ett break från det är det inget snack om. I morse, till exempel, råkade jag av misstag logga in på skolportalen för att se om jag missat någon uppgift eftersom allt har verkat så lugnt på sistone. Hade det skett för ett par, tre veckor sedan; fine, men JAG HAR TAGIT STUDENTEN. (Note to self: du går inte längre i skolan och kommer inte heller att göra på ett bra tag framöver.)
 
3. $
 
Se så, kooom och köööp!
Allmänt | | Kommentera |

She's never good enough.

"Everybody said she was a winner
No one knew the secret kept within her
Starving for perfection
Hating her reflection

She tries harder then the average teen
An overachiver with low self-esteem
Wants to walk like a star
But she takes it too far
She's never good enough
Wants to be Mary-Kate
Perfect weight, 88
She's never good enough

Now her friends all know about her problem
They all try their best to try to solve them
She feels like she's on trial
But she's still in denial"

Allvar | | En kommentar |
Upp