Två klassiker, en fredag.

Se upp för icke befintlig kronologi här inne, säger jag er. Det blir lätt så när man varit borta från bloggen en tid. Faktum är att det är mycket jag inte har berättat, småsaker, men ändå, men det kommer jag att göra så småningom, eller så gör jag inte det och då är det helt lugnt. TILL SAKEN! I fredags hade jag och mina bästa killkompisar tacokväll, som sig bör en fredag. Vi möttes uppe på en bro och körde sedan vidare därifrån till affären, där vi handlade på oss allt som kan tänkas vara behövligt; jalapeños, mexikansk öl och ni vet! Hem till grabbarna grus, fram med tallrikar, på med något glatt i ljudsystemet och så var helgen uppstartad. Då middagen blev sen (på grund av att Joel skulle greja med en guacamole, vilken finns på recept nedan) åt vi upp framför en filmklassiker vi länge pratat om att se och laddat ned. 
 
 
För er skull, för att ni ska kunna tillreda en god guacamole nästa gång ni lagar tacos, noterade jag Joels process och så här såg den ut: 
 
Två mogna avokados
Två kvisttomater 
Tacosås
En vitlök
En limehalva
Chilipulver 
 
¿ Klyv varje avokado mitt itu. Plocka (yeah right; snarare hugg) bort kärnan, karva ut allt ur skalet och mosa innanmätet med en gaffel. 
 
¿ Skär tomaterna i små, små bitar och vänd ned dem i skålen med avokadogegga. 
 
¿ Rör runt lite. 
 
¿ Ha i tacosås, med önskad styrka, efter smak. Om jag inte minns fel hade Mr. J i en matsked av den hotta varianten. 
 
¿ Rör runt lite till. 
 
¿ Kläm i en vitlöksklyfta, pressa i saften från en halv lime och pudra ned chilipulver. 
 
¿ Rör runt mer. 
 
¿ RÖR! 
 
(Fick latino-vibbar av det upp och ned-vända frågetecknet, därav ett sådant i stället för tråkig prick, som känns betydligt med svenskt, framför varje steg.)
 
Glöm inte att smaka av och ha med mer om så skulle behövas. Eftersom sjukdomstankarna är med mig vart jag än går vet jag inte hur detta smakar, men ni hör ju! 
 
 
Jag är beredd på mothugg eftersom jag inte äter vete- och/eller majsbröd över huvud taget, men jag har svårt för människor som inte äter mer än en tortilla. One does not simply eat EN TACOS! "Ska det va', så ska det va', annars kan det va'". Ovan ser ni Joelitos första av tre.
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

När börjar din behandling?

Svar: Det vet jag inte ens själv. Väntetiden är beräknad på en till tre månader. Senast jag skrevs till någonstans (SCÄ) ansågs det vara akut och eftersom jag väger sex kilo mindre nu än vad jag gjorde då kan jag tycka att detta borde vara av samma art, men det är det ju inte jag som bestämmer. Allt jag kan göra nu är att vänta.
Ellinor Åkeson

#2 - - SALLY:

så gott !

Svar: Ja. Tacos smakar alltid smaskens!
Ellinor Åkeson

#3 - - Robex Lundgren:

läcker bild

Svar: Tackarrr!
Ellinor Åkeson

Upp